Fabeldyr i fingermaling

Måned: 
maj, 2016
Begrundelse: 

Hendes stil er helt hendes egen og man kan på lang afstand mærke, at det er hendes værker. For man begynder at smile. Det, der dukker op foran en er nemlig underfundige, naivistiske fabledyr i sprudlende farver. Multikoloristisk. Man kan ikke undgå at trække på smilebåndet. Kunstneren er Sara Legind-Hansen, der siden 2004 har udstillet i rigtig mange virksomheder og kunstforeninger. De sidste 8 år har Sara Legind-Hansen primært beskæftiget sig med at skabe ultrablanke akrylmalerier.

Malerierne tiltrækker opmærksomhed ved at have karakter af emaljelignende relieffer med struktur og dybde, som opstår ved brug af min specielle fingermalingsteknik og lakering.

- Mine blanke akrylmalerier med fabeldyr indbyder til berøring og min mission er at give beskueren et smil på læben, siger Sara Legind-Hansen og fortsætter:

- Ofte har mine malerier har en tendens til at samle generationerne på grund af farverigdommen og livligheden i mine kunstværker. Ved første øjekast ser fabeldyrene søde og underfundige ud – men går man i dybden og nærstuderer detaljerne, er det ikke altid til at finde hoved eller hale i fabeldyrene. Mine fabeldyr er dem, der ikke var plads til i Noahs Ark. Dyrene kan ikke sættes i bås, fordi de ligesom os mennesker rummer flere facetter, end det man lige ser ved første øjekast og min pointe er at der skal være plads til forskelligheden i vores samfund, fremhæver Sara Legind-Hansen.

- Jeg har altid været kunstner, men har en kandidatgrad i kommunikation fra Roskilde Universitet. Allerede under min uddannelse på Roskilde Universitet var det at arbejde med kunst en fast del af min indtægtskilde - som underviser på forskellige kunstprojekter og workshops. Og så elsker jeg at arbejde med børn. Derfor har jeg også i adskillige år stået med ansvaret for kunstforløb på en række folkeskoler, hvor 60-500 børn har deltaget i længere forløb. det har været meget givende, både for mig selv og børnene, der har haft nogle sjove og lærerige oplevelser, fortæller Sara Legind-Hansen. 

 

Profil:

Sara Legind-Hansens billede
Sara Legind-Hansen

Jeg ynder at kalde mig for en multi-colorist, fordi jeg er fascineret af farver og brugen af dem i samspil med materialer som glas, mosaik, keramik og beton.

 De sidste 8 år har jeg primært beskæftiget mig med at skabe ultrablanke akrylmalerier. Malerierne tiltrækker opmærksomhed ved at have karakter af emaljelignende relieffer med struktur og dybde, som opstår ved brug af min specielle fingermalingsteknik og lakering.

 

 Min blanke akrylmalerier med fabeldyr indbyder til berøring og min mission er at give beskueren et smil på læben. Ofte har mine malerier har en tendens til at samle generationerne på grund af farverigdommen og livligheden i mine kunstværker. Ved første øjekast ser fabeldyrene søde og underfundige ud – men går man i dybden og nærstuderer detaljerne, er det ikke altid til at finde hoved eller hale i fabeldyrene. Mine fabeldyr er dem, der ikke var plads til i Noahs Ark. Dyrene kan ikke sættes i bås, fordi de ligesom os mennesker rummer flere facetter, end det man lige ser ved første øjekast og min pointe er at der skal være plads til forskelligheden i vores samfund.