SchmüllR Art -fastfrysning af øjeblikket, hvor vi vil have hele pakken!

Måned: 
maj, 2014
Begrundelse: 

SchmüllR Art er kunstnernavnet for Carsten Møller. For i lighed med Carsten Møllers værker og liv i øvrigt, er kunstneren åben for spontanitet og fantasifuld leg. Således fortæller Carsten Møller om baggrunden for sit kunstnernavn og kunstneriske arbejde:

"...I mine unge dage blev min storebror kaldt Smøller. Så jeg har tyvstjålet navnet og givet det et twist over i det tyske, så det fremstår mere sjovt og interessant, både i tale og på skrift.......Først her i de senere år, er jeg begyndt at male og tegne igen. Jeg har fået mere ro, lyst og overblik til at male igen. Jeg har hele tiden stræbt efter gode motiver og efter, at få motiverne til at fremstå forholdsvis "virkelighedstro". Jeg har senere fået mere rutine og struktur i arbejdet, der fungerer sammen med mine idéer og fantasi.
Jeg arbejder forskelligt, -alt efter, hvad jeg vil. I starten fandt jeg et godt motiv i et blad eller på computeren, -eller øvede at tegne mennesker på gaden. Dette gjorde jeg primært for at dygtiggøre mig teknisk og for at genopfriske tegne-kundskaberne.
Senere har jeg prøvet at "fryse" en tanke, og derefter "få den tanke/idé ned" på papir eller lærred, - og få den til at fremstå så ren og uanfægtet som muligt.....".

Kunstneren Carsten Møller med kunstnernavnet SchmüllR Art har fundet sin balance mellem det at være kunstner og menneske, - hvilket også kommer til udtryk i hans værker.
Det startede, som ung, med en lyst til at dygtiggøre sig som tegner, hvilket førte til en tid på den kreative højskole Engelsholm, et 2-årigt forløb på Animationsskolen i Viborg og et tegneprojekt i England, hvor han som næsten færdiguddannet fra Animationsskolen blev udvalgt til et projekt i England.

Efter England gik lysten i en anden retning. Carsten Møller bestemte sig for, at branchen ikke var noget for ham,....han ville leve som andre unge gjorde, i byen, hvor han var vokset op.

Senere kom lysten, som sagt, igen, -og en balance i forhold til dét at arbejde som kunstner og samtidig bevare kontakten til dét "at være menneske". Carten Møller fortæller: ".....Jeg maler lidt ON and OFF, da jeg i perioder prioriterer andre ting i tilværelsen. Jeg føler også i perioder at male-og tegne-arbejdet kan isolere mig og give mig asociale tendenser".

I Carsten Møllers værker forenes realisme og surrealisme, animationsgenre, Street Art, indsigt, humor og kærlighed - og i langt de fleste tilfælde - er manden motiv - hvilket i sig selv er dejligt befriende!
Carsten Møller maler mænd, så vi ikke kan lade være med at elske dem! Så vi kan se ind bag ved "den offentlige mening", "den høje cigarføring", "machoen", "Jakkesættet", "Den hjemløse", "Bossen" etc.

Vi møder Glistrup, den hjemløse, cirkusdirektøren, filmstjernerne.....mænd, der alle er gengivet med kærlig indsigt, en ordentlig portion humor og uhøjtidelighed. Og med et nærvær, der møder mennesket i figuren, så vejen er banet for, at vi andre også gerne vil. Hvem får ikke lyst til at slå sig ned ved baren og få sig en lille én med Jeff Bridges og tale lidt om store filmoplevelser og livet i almindelighed? Eller slå Glistrup på skulderen og grine lidt sammen over livets op og ned-ture og af, når det hele ikke lige går, som vi havde forestillet os det? Den hjemløses blinde øje stirrer imødekommende på os, mens det andet kigger vagtsomt med. Det skæve smil fortæller om en humoristisk vinkel på selv de værste strabadser undervejs, og hvem får ikke lyst til at byde på en kop kaffe at varme sig på......

Kort sagt, Carsten Møller er særegen i sin videreformidling af de øjeblikke, hvor mennesket, manden og hans ego går op i en højere forening, så vi vil have hele pakken!

Dertil kommer de værker, hvor fantasien får frit løb ud over stepperne og sjove surrealistiske billeder dukker op med et enkelt sigende udtryk for et indblik i et eksistentielt tema. Tag foreksempel værket "Only deep in your mind, u can find the right pieces!" Virkeligheden er allerede ved at falde fra hinanden. Hånden med brikken, der manglede, er udvisket.......Vi finder ikke det, vi søger, uden for os selv....

Vi finder det ved at kigge indad.....i øjeblikke....ligesom i Carsten Møllers kunstneriske arbejde, ved at fastfryse øjeblikket og overføre det til "det store lærred".....

Profil:

SchmüllRs billede
SchmüllR Art

SchmüllR=C.Møller

ScmüllR er en maler og tegner, der for øjeblikket er bosiddende i Ribe, og hedder Carsten Møller.

SchmüllR foretrækker at tegne (på papir) eller male med akryl og olie på lærred.

SchmüllR arbejder hen mod realisme og surrealisme. 

Skriv en mail, eller smid en sms på nedenstående tlf nummer, ved interesse, eller spørgsmål angående SchmüllR's arbejde.

SchmüllR kan fanges under samme navn på facebook, eller på tlf: 29868356.

Mail: samrotstein@hotmail.com

Snap : schmullr