Træerne taler til os gennem papegøjen

Måned: 
juni, 2016
Begrundelse: 

Armen Arutunjan er dansk-armenier og kom til Danmark for seks år siden. Han bruger tiden på at skabe sin billedkunst, akryl på lærred, farverige kompositioner med lyse, naturglade motiver, hvor papegøjen går igen som en del af motivet.

- Papegøjen betyder meget for mig, fordi jeg opfatter den som den eneste fugl, der kan tale med os på det menneskelige sprog og fortælle os hvad træerne og naturen har at fortælle os siger Armen og fortæller videre:

- Jeg lavede en serie af malerier under titlen "Dialog", en hyldest til naturen, der samtidig udtrykker et dybfølt ønske om at bevare naturen. Motivet på værkerne forestiller en pige og en papegøje på hånden, og det er ikke bare en pige, det er en pige som forstiller et frugttræ, siger Armen og fortsætter:

- Meningen med dette er, at både kvinden og træet kan blive befrugtet. Træet kan leve op til 1.500 år og en papegøje kan leve op til 150 år. Træet i Danmark, som har levet et langt liv, er i stand til at fortælle papegøjen og andre fugle om alle ting, som træet har set i sit liv. Og her er papegøjen vigtig – fordi det er den eneste fugl, som kan kommunikere med os på et menneskeligt sprog og dermed fortælle videre til os mennesker, hvad træerne siger, forklarer Armen.

- I Danmark har vi en meget smuk natur og Danmark arbejder for at beskytte miljøet, derfor har naturen her inspireret mig meget. Jeg tror, at naturen er moder til alt levende. Man skal beskytte naturen, hjemmet, hvor man bor! Marker, skove, bjerge, sletter, floder, vandfald, blomster, skønheden på vores planet. Vi bør tage os af den skønhed, der omgiver det, og ikke ødelægge det, fremhæver Armen og tilføjer:

 - Naturen elsker os og giver os sin skønhed og egenart. Hvorfor kan vi ikke give det samme tilbage til naturen i stedet for at være alt for materielle. Måske naturen tager hævn? Måske vi skulle tænke mere over det, for naturen kan leve uden os, men vi kan ikke leve uden naturen, understreger Armen.