At bevæge sig i livet sammen med dem man har tillid til

Måned: 
september, 2014

En lille figur er på vej frem.  Hvor er den på vej hen? Vi ved det ikke, men vi ved, at det som menneske sommetider blot er nødvendigt at komme videre og foretage valg i livet – det er uundgåeligt. Det er et tema, der optager Tina Hee og som har resulteret i en serie værker med samme symbolik og tankesæt - stigen går ofte igen i motivet som endnu et symbol på, at vi selv bestemmer retningen i vort liv. Vi kan kravle op i højden og få bedre udsyn – hvis vi tør.

Vi kan også bruge stigen til at komme ned fra en fastlåst position og dermed er den et redskab til at manøvrere med og flyttes os hen til andre steder, hvor vi ikke troede det var muligt at komme frem til. Men vi behøver ikke nødvendigvis at  rejse gennem livet alene, men kan gøre det med dem vi elsker og stoler på, fordi vi vil dele oplevelsen af livet med dem, der er os nærmest. Og at de vitterligt er os nærmest bevises jo af, at de gerne går med, når vi bevæger os. Det er denne fortælling bestående af såvel alvor som humor i et let, koloristisk og optimisk udtryk via naivistiske figurer, der har fået redaktionen til at udpege dette værk som måndens værk.

Om værket siger Tina Hee selv:

- Værket er et af de rigtig vellykkede værker i min nye serie "livets rejse". Værket er på en gang stofligt og har et grafisk udtryk. Det vil for mig sige, at den stoflighed som jeg elsker, når jeg skal have et maleri hængende, det er med i værket, og samtidig er det ualmindeligt vellykket til print, det grafiske look. Det er jo en win win :). Værket handler om at gå vejen afslappet og trygt med dem du stoler på, altså vigtigheden af, at invitere de mennesker ind i sit liv, som man kan stole på, vende ting med og vende ting på hovedet, at bevare humoren og venskabet i alle livets situationer, både når livet er let og også når livet byder på svære perioder, siger Tina Hee.