Ekspressivt udtryk af sårbarhed

Månedens værk: 

Angst

Kunstner: 
Kunstart: 
Motiv: 

Måned: 
april, 2014

Redaktionens begrundelse for månedens kunstværk:

” Klart og ekspressivt med et udtryk af sårbarhed og indestængt angst formidler Klas Fernblad med dette billede en vigtig problematik om de af vore medmennesker, der kan have ondt i sjælen”

Klas Fernblad siger selv om sit værk: -    Jeg har forsøgt at afbilde en person der lider af angst, depression eller anden psykisk sygdom, det er et tabubelagt emne som jeg forsøger at vise i mit maleri, og nedbryde fordomme om psykiske sygdomme. Alle kender nogen der har det psykisk dårligt, siger Klas Fernblad og tilføjer:

-    Jeg har prøvet at få frem en meget ubehagelig tilstand i maleriet (angst), og har arbejdet meget på at udtrykket ville blive så instenst som muligt! F.eks. to pupiller i hvert øje som afspejler en kaotisk og uoverskuelig situation.

Det hele "kører"rundt og man er fukced up i hjernen. Og ude af kontrol... derfor er hovedet også brudt op i "sektioner". For mig er det vigtigt at male noget der ikke "bare" er blomster og smukke ting, men også kan formidle menneskelige, politiske problemer mv., siger Klas Fernblad.