Old Lady Clown

Månedens værk: 

"Old lady clown"

Kunstner: 
Kunstart: 
Billedformat: 
60x60

Måned: 
december, 2015

Ukrainskfødte Yuliya Solodka har kreeret dette særegne maleri af en ældre dame, udklædt som klovn, olie på lærred i en nærmest hyper-realistisk stil, hvor farverne er meget markante og giver et stærkt visuelt indtryk samtidig med, at man tænker over, hvad der ligger bag motivet – for der må jo ligge en historie bag, spørger man sig selv nysgerrigt. Og det gør der.

-Jeg arbejder til dagligt som pædagog i en børnehave og til fastelavn sidste år besøgte vi et plejehjem med alle dets beboere og skulle fejre begivenheden sammen, børn og ældre. Det var ikke alle de ælder, der var klædt ud, men det var hende, den ældre dame, som jeg straks fik øje på, der i kørestolen med de stærke, fine farver, fortæller Yulia Solodka.

-Men jeg så meget mere end en ældre kvinde i en kørestol – hun repræsenterede meget mere, nemlig at være glad og have det sjovt indtil det sidste. Livet går og nogle gange kan vi glemme, hvor vigtigt det er at bruge tiden til noget positivt og leve i nuet og nyde det sammen med de mennesker vi er omgivet med, siger Yulia.

 -Jeg kunne simpelthen ikke glemme hende, så stort et indtryk havde hun gjort på mig. Jeg havde et klip med hende på video, som jeg tog et screen dump af og så malede jeg ellers efter det – ud  i en køre uden pause, fortæller Yulia.