Aka Høegh udstiller akvareller

Aka Høegh udstiller 15. november i kulturhuset Kirkehavegaard i Allerød - og udstillingen varer frem til 1. december.

Aka Høegh er en af Grønlands mest kendte billedkunstnere og det er i høj grad også den grønlandske natur og den store episke mytologiske tradition, hun kredser om i sine værker.

Blandt motiverne på udstillingen vil man er både landskaber, ”vand”skaber og det der gemmer sig bag det hele. Aka Høegh skildrer Grønlands natur og mytologi, og man aner flere lag i værkerne, som både kan være akvarel, grafik, oliebilleder eller skulpturer og installationer, som er udført af naturmaterialer – f.eks. drivtømmer.

I Aka Høeghs værker ses også en kommentar til udviklingen i Grønland. I motiverne anes en formaning om at vise omhu i omgangen med den dyrebare natur.

Aka Høegh har udført illustrationer til bøger og frimærker og flere store udsmykningsopgaver i bl.a. kirker både i Grønland og Danmark, samt i Grønlands Kulturhus og Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Hun var initiativtager til projektet Sten og Menneske, hvor nordiske kunstnere udhuggede billeder i klipper omkring byen Qaqortoq (Julianehåb).

 

Aka Høegh er en a Grønlands mest betydningsfulde kunstnere

 Aka Høegh, en a Grønlands mest betydningsfulde kunstnere.

 

Andre kunstnere fra Grønland: Angu Motzfeldt, Anne Birthe Hove, Aron fra Kangeq, Inuk Silis Høegh, Gukki Willsen Møller, Hans Lynge, Miki Jacobsen, Jens Rosing, Jessie Kleemann, Julie Edel Hardenberg.

Læs evt. videre om grønlandsk kunst her: Grønlandsk kunst: fra tatovering til installation

 

Kategori: