Big Cities don`t cry - Frodo Mikkelsen Retrospektiv

- På godt og ondt er byen én stor organisme. Den er en levende ting, der æder landet op. Den er som et menneske i evig forandring.Den er som en stor mund, hvor huse rives ned, som rådne tænder hives op ved roden, og hvor borgerne løber rundt som små Kariusser og Baktusser. Byen beklager sig aldrig, men det gør brugerne, skriver museet Krydsfelt Skive om udstillingen med Frodo Mikkelsen 8. februar – 27. april.

 - Udstillingen dykker ned i storbyens muligheder for det moderne menneske. Til udstillingen har Frodo Mikkelsen skabt en række værker, som kredser om Berlin, København, New York og Mexico City, der er hans foretrukne opholdssteder. Til sammen skaber værkerne utopien om den perfekte storby. Kunstnerens åndedrag følger storbyens puls, og det er i gadebilledet, at han finder inspirationen til kunsten. Frodo Mikkelsen fanges af finurlighederne, det skæve, det farverige og især menneskets brug af byen med skraldet som kunstens genanvendelige guld, skriver museet videre

"Big Cities don`t cry" er samtidig Frodo Mikkelsens første udstilling med retrospektiv karakter og præsenterer maleri, grafik og skulpturer fra 2000 og frem til i dag. Fra de helt unge år og til nu har Frodo Mikkelsen bevæget sig fra graffitien til et stærkt ekspressivt maleri og videre til collager og underfundige, symbolladede motiver.

Frodo Mikkelsen (født 1974) er autodidakt billedkunstner, som karrieremæssigt slog sine første folder i A-huset og Bredgade Kunsthandel. Han arbejder med et klart og personligt udtryk, der fra start tegnede et nyt og ukendt mix mellem street art og den etablerede kunst. De gode fortællinger og kryptiske titler blev hurtigt Frodo Mikkelsens kendetegn, og han gjorde kometkarriere på den danske kunstscene og udstiller i dag flittigt i Europa, USA og Asien.

 

Kategori: