Billedkunst i stort format til Landstingssalen

Landstingssalen på Christiansborg har gennemgået en omfattende renovering og har samtidig fået en helt ny udsmykning af billedkunstneren Erik A. Frandsen. Der er tale om fire meget store malerier hver på ca. 400x400 cm samt ni lærreder med kultegninger på ca. 175x350 cm. Udsmykningen erstatter Anna Thommesens vægtæpper. 

Erik A. Frandsen siger i en pressemeddelelse fra Folketinget om udsmykningen:

- Motiverne i de fire malerier er hverdagsdagssituationer med interiører, som vi alle kender fra vores dagligdag. Værkernes funktion er - på trods af lærredernes enorme format - at trække kendte intime motiver ind i Landstingssalens monumentale rum, samtidig med at malerierne med deres perspektiv åbner rummet ud mod verden udenfor. Værkerne er på den måde med til at skabe intimitet og balance i det mægtige rum.

De ni lærreder, som er ophængt i nicher til de tidligere tilhørerloger, er udført efter færdiggørelsen af de fire store malerier. De hvide lærreder er udsmykket med enkle kulstreger, der viser skitseagtige elementer fra de fire store malerier. Også disse værker har den funktion, at de er med til at perspektivere det store rum.

Kunstneren er valgt efter indstilling fra Folketingets Kunstudvalg. Folketingets direktør og formand for Kunstudvalget Carsten U. Larsen siger om udsmykningen:

- Der er tale om den hidtil største totaludsmykning af et møderum i Folketinget, og jeg er stolt og glad over resultatet, som på en og samme tid fornyer og bevarer Landstingssalens udtryk, så salen fremstår repræsentativ for de mange gæster fra ind- og udland, der hver dag besøger Folketinget.

Landstingssalen benyttes til møder og konferencer om emner, der har tilknytning til det politiske arbejde i Folketinget. Landstingssalen indgår desuden som en del af de offentlige omvisninger i Folketinget, hvorved udsmykningen kan ses.

 

Kategori: