Den selvvalgte begrænsning er en styrke

-Det er altid spændende hver gang jeg påfører et lærred det første lag maling med spartelen, jeg har selvfølgelig en ide om hvor jeg vil hen, men for det meste ændrer det sig flere gange i processen. Jeg forsøger at lade farverne og intuitionen bestemme, engang imellem lykkedes det, engang imellem ikke, men jeg tror det er vigtigt ikke at planlægge for meget i forbindelse med at male billeder, siger Jan Michael Sørensen sin måde at lave kunst på.

-Det kan godt være at slutproduktet vil blive mere korrekt, men jeg mener at et maleris styrke er at give beskueren en følelse, en oplevelse, hver gang han/hun enten står og betragter det indgående, eller bare går forbi og kaster et blik, et maleri skal kunne følge en gennem hele livet og stadig tale til ens følelse også efter mange år  og jeg mene,r at for at kunne gøre dette, skal processen ved at frembringe værket også være følelsesmæssig styret, mere end håndværksmæssig, siger Jan Michael Sørensen .

Rust og ir

-Derfor tager mine malerier også mange forskellige veje og der er stor forskel på dem, fælles for alle mine billeder er mit værktøj, jeg bruger kun spartel og bagenden af en pensel til at male med, dette giver en "grov" fremtoning og jeg er meget optaget af at undersøge de muligheder der er med disse få værktøjer, jeg mener at denne selvvalgte begrænsning styrker  det følelsesmæssige aftryk i billedet. De få gange jeg bruger penslens "rigtige" ende er i forbindelse med pålægning at rust- og irrende materiale, det er af rent praktiske årsager, siger Jan Michael Sørensen.

-Ligesom alt levende ændrer sig over tid, er jeg fascineret af tanken om et "levende" billede, et billede der ændrer sig over tid. Flere af mine værker har enten rust eller irring påført, og det udvikler sig over tid, så man kan se udtrykket i billedet ændrer sig som tiden går, det kan være en lille ting, som et hattebånd, eller det kan være halvdelen af billedet der er opbygget af rust og irret overflade. Bare det at man oplever en udvikling i billedet, også efter det er færdigt, synes jeg er spændende, fremhæver Jan Michael Sørensen.

Jan Michael Sørensen udstiller på kunstmessen Art Nordic 28.-30 april og kan træffes på stand 210.

 Foto:-Jeg er fascineret af tanken om et "levende" billede, et billede der ændrer sig over tid. Flere af mine værker har derfor enten rust eller irring påført, og det udvikler sig over tid, siger Jan Michael Sørensen.

Kategori: