Det startede med smeltede farvekridt

- Fra barndommen hvor andre ønskede sig dukker ønskede jeg mig farvekridt. Jeg fandt ud af at jeg kunne smelte dem i en gryde, det var spændende at se hvad der kom frem og sidenhen blev et billede. Jeg bliver inspireret i hvad jeg ser omkring mig, former, rørelser, og lyset, fortæller kunstner Yvonne Brøndum, der er født og opvokset i København. I bagagen har hun en uddannelse fra Kunsthåndværkerskolen.

Yvonne Brøndum flyttede til Sverige i 1980 hvor hun arbejdede inden for reklamebranchen som rekvisitør for Allers forlag, samt GRS Svenske Reklame Fotografer, og Sveriges television i kostumeafdelingen.

- Da jeg vendte tilbage til Danmark i 1994 begyndte jeg at undervise i billedkunst.  VUC og Byskolen i Helsingør, hvor jeg var fastansat i syv år. Jeg har været så privilegeret at kunne få lov til at have det kreative i mit arbejde da jeg brænder for min kunst. Jeg maler abstrakt i olie på lærred, hvor eg vil lade beskueren få sin egne oplevelser ud fra hvad de ser i mine billeder, fortæller Yvonne Brøndum.

Yvonne Brøndum har udstillet flere spændende steder gennem de senere år: Rådhuset i Helsingør 1997, Helsingør Byskole 1997, Cafe’ Knud Kbh. 1999, Espergærde Biliotek 2007, Espergærde Bibliotek 2014, Galleri Gal frederiksværk 2014, Helligåndshuset kbh 2015, Galleri bredgade kbh. 2015, Open Air Helsingør 2016, Kulturværftet Helsingør 2016, Heligåndshuset kbh. 2016.

Af kommende udstillinger kan nævnes Heligåndhuset i København i 2017 og Smedens Hus Helsingør, også i 2017.

Foto: - Jeg maler abstrakt i olie på lærred, hvor eg vil lade beskueren få sin egne oplevelser ud fra hvad de ser i mine billeder, fortæller Yvonne Brøndum.

Se Yvonne Brøndums galleri på artpopuli.dk her

Tags: 
Kategori: