Historien om et værk: "Ugle"

- For flere år siden malede jeg kun abstrakte malerier, men dag fik jeg lyst til at prøve at male noget andet, noget mere naturalistik. Så jeg gik igang med at male ansigter efter fotos jeg fandt og jeg opdagede, at den fordybelse det krævede var meget spændende og en ny verden for mig. Jeg har ikke tidligere dyrket tegningen, så det at skulle male på den her nye måde krævede stor opmærksomhed omkring detaljen, hver streg, hver trekant osv, fortæller Jette Kirkeby og fortsætter:

Især var det helt vildt spændende at male ører og især øjne, som jo var med til at give personportrættet udtryk ogh især blev jeg fascineret af de forskellige stemninger jeg kunne skabe med den måde øjnene blev lavet på - og samtidig ved jeg, at det med at male øjne kan være en farlig boldgade at bevæge sig ind på.

- En dag skete det, at jeg så en ugle med MEGET store øjne - og jeg måtte simpelthen male den. Her kunne jeg rigtig få min lyst for at male øjne styret. Selvom øjnene på en ugle kan opfattes som meget markante, så er øjnene på mine ugler i virkeligheden lidt for store. Og det kan man ligesom nemmere tillade sig at gøre med en ugle end en person, siger Jette Kirkeby med et smil og fortsætter:

- Jeg er også ret vild med at lave dunet "fluffy pels" så derfor er det ugleunger jeg maler. Kroppen på uglen er til fri fantasi og her kan jeg lægge en masse farver ind, så det stadig er en blanding af noget konkret ( øjnene ) og det abstrakte som jeg tidliere malede i kroppen. I starten malede jeg papegøjer og gråspurve for, men det er og bliver uglen jeg er fascineret af, siger Jette Kirkeby.

Se flere af Jette Kirkeby´s værker her: www.artpopuli.dk/brugere/jette-kirkeby

 

 

Kategori: