Historien om et værk:"Maskevalg"

- Billedet ”Maskevalg” malede jeg i en periode, hvor jeg kæmpede stærkt for at finde ud af, hvem jeg var og hvorfor jeg altid skulle gemme mig bag masker i stedet for at vise omverdenen hvor skidt man har det. Billedet kan betyde andre ting for beskueren, men for mig har det en helt bestemt betydning, fortæller kunstneren Brian Kristensen om sit værk og beretter videre:

- Jeg har været rigtig langt nede på grund af angst og depression, men er kommet videre ved hjælp af billedkunsten. Mine omgivelser har altid omtalt mig som den glade mand, og det er også det billede jeg har forsøgt at vise mine omgivelser. Jeg er opvokset med nogle gode og fantastiske værdier, for eksempel har jeg lært at hvis det jeg gør kan skade andre eller gøre andre kede af det, så vil jeg aldrig gøre det. Tænk hvis alle levede efter et så enkelt princip, så ville verden være fantastisk. Men sådan ser verden ikke ud i øjeblikket, og derfor kan det nogle gange være en udfordring at leve efter dette princip, da man uvilkårligt vil tænke på at gøre andre glade, og måske glemme sig selv, siger Brian Kristensen og fortsætter:

- Da jeg gik ned med stress og blev indlagt på sygehuset med det vildeste angstanfald vidste jeg ikke hvad der var sket, jeg troede at jeg var ved at få et hjerteanfald, men heldigvis var det "kun" angst. Det hele startede en weekend i december 2012, hvor familien var inviteret til sølvbryllup,, men nogle dage forinden blev jeg sygemeldt fordi jeg var brændt ud. Jeg tog med alligevel, men var jeg helt ved siden af sig selv, og kunne ikke være i min egen krop. Det endte med at kroppen slog fra ved hjælp af kramper og jeg endte på sygehuset med diagnosen ”angstanfald”, fortæller Brian.

- Heldigvis kom jeg hurtigt i psykologisk behandling og fik med tiden den rigtige medicin der kunne dæmpe angsten. Men helt rask blev jeg ikke, så min psykolog bad mig arbejde med noget jeg kunne lide, og noget jeg syntes der var spændende. Jeg har altid elsket at tegne, og syntes selv jeg var god til det, så jeg tænkte at nu ville jeg prøve at male, og jeg gik igang med det samme, og fandt hurtigt ud af at angst og depression blev dæmpet når jeg malede, så jeg fandt ud af at det var en god terapi for mig. Så med tiden begyndte jeg endda at sælge af mine værker, og i dag har jeg både webshop og en butik i Tørring, fortæller Brian Kristensen.

www.artpopuli.dk/brugere/brian-kristensen

 

Kategori: