Italiensk street-artist skal vægmale i Helsingør

Den verdenskendte italienske streetart-kunstner Ericailcane vil i august måned male sit første maleri i Danmark. Ericailcane, som kommer fra Bologna i Italien, er inviteret til Helsingør for at udsmykke en vægfacade på hjørnet af Jernbanevej og Ankerbakken ved Busterminalen i byen, oplyser Kunst & Byrum i Helsingør i en pressemeddelse. 

Her vil Ericailcane male  surreelle, drømmende værker med udgangspunkt i havet og myterne. Ericailcane er en af de mest originale og interessante eksponenter på den internationale street art scene. Og han bliver ikke alene, for med på stilladset har han den columbianske street art kunstner Bastardilla til at hjælpe sig.

Igen i år bliver værkerne skabt i et tæt samarbejde med en af byens kulturinstitutioner. Denne gang er det Øresundsakvariet, der har stillet sig til rådighed med knowhow og inspiration. Men ikke nok med det. Folkene fra akvariet bygger til lejligheden et akvarium ved Sundbusterminalen og fylder den med levende fisk og planter hentet i Øresund, så publikum ved selvsyn får en oplevelse af mangfoldigheden.

Gennem flere år arbejdede Ericailcane i et italiensk streetart kollektiv og han har malet utrolige vægmalerier overalt Europa. Han har også sat sit præg på gaden på så fjerntliggende steder som Palæstina og Nicaragua. Streetartkunstnerne arbejder sjældent alene. Med sig til Helsingør har han den columbianske kunstner Bastardilla. Man kan følge tilblivelsen af maleriet fra omkring 6. august til åbningen den 29. august. Processen vil også blive dokumenteret på Facebook.

Projektet er støttet af Helsingør Kommune, Øresundsakvariet, Øresundsfonden, DSB Ejendomme, Helsingør Havn og Ejendomsselskabet Inge Nielsen.

Kategori: