Kunstrejsen i Odsherred

Kunstrejsen er et nyt projekt i Odsherred, der startede sidste år. Marianne Prüsse fortæller:

- John Bokær Hansen, en borger i Vig, fik ideen at ville skabe et kunstgade, en hovedgade med liv, og farver og streger. Han fik så fat i lokale kunstnere, inklusive mig, til at opstarte projektet. Jeg blev bedt om at male ” Den høje mand” jeg fik den største og tykkeste finerplade herop til mig, hvor jeg skulle stå og skise op, hvordan han skulle se ud, og jeg har altid haft et øje til Salvador Dali, så manden er inspireret af ham. Så kom John Bokær Hansen og slæbte den kæmpe plade alene over i hans trailer, op til tømmeren og fik ham savet ud, og så fik jeg næsten vækket ham til live med akryl farver, og en god gang lak. Han er over 3 meter når han står på sine stoleben  nede på Vig Tusker og kræmmermarked.

- Vi har et godt samarbejde med Vig Handelsstandsforening, og Vig fremtidens Familieby, som støtter os med maleplader, med ophæng, og nedtagning. Vi har vores gavl malerier hængene fra Påske lørdag til Efterårsferie. Vi havde fernisering den 15. April 2017. Dog kom der, grundet massiv regn, kun få gæster, men heldigvis hænger de udstillede malerier til efterårets start. I år laver vi så nye tiltag som eks. Kunstmarked og ud i det blå, siger Marianne Prüsse og fortsætter:

-Jeg kan godt lide at være en del af Kunstrejsen, da de vigtigste ”regler” er, at vi støtter hinanden, at vi ønsker hinanden succes, at vi løfter i flok mv. Det er ikke økonomi det skal handle om, men om indholdet og mennesket der skal være i centrum. Så ingen krav til eget galleri, censurering, penge eller har status eller uddannelse. Kunstrejsen arbejder vi hen i mod, at få tingene ændret, så vi kan få glæde og inspiration ind i vores værker, frihed til at kunne udtrykke. Glædes over hinandens succes. For mange krav, og betingelser, hæmmer kreativiteten og selvværd, og mange kunstner lider jo af mangel på selvværd, så vi skal den anden vej, hvor vi inspirerer hinanden og ønsker hinanden succes. Og vi kan alle noget, og sammen i flok er vi bare endnu bedre. For bedste er det jo, at vi alle er glade, siger Marianne Prüsse.

- Dette års gavlmaleri af mit, omhandler hykleriet omkring cannabis. Jeg er rygmarvsskadet, så de smerter jeg har, kan cannabis gøres utrolig meget for. Jeg er blevet multiallergiker grundet alt det morfin, nervesmerter medicin, gmo mad, sprøjtegifte mv, det er jeg SLET ikke i tvivl om. Jeg er et sensitivt menneske, forstået på den måde, at jeg har mange antenner ude, og det kan godt give en god fantasi, hvilket nok også er at se på nogle af mine malerier. Sidste år, da Kunstrejsen startede, havde jeg en platform, som jeg tænkte det skal bruges, siger Marianne Prüsse.

-Vi er 12 forskellige unikke kunstnere i Kunstrejsen, og vi har alle forskellige streger og historier, budskaber. Vig by bliver bare mere spændende at komme til, når der er kunst på gavlene. Og vi håber at rigtig mange har lyst til at lægge vejen forbi Vig by, mellem påske og efterårsferien, lyder det fra Marianne Prüsse.

 

 

Tags: 
Kategori: