For lidt mandekrop i kunsten

- Der er alt for lidt mandekrop i moderne billedkunst. Kvinden overskygger totalt manden når det gælder den billedelige fremstilling af kropslighed, sanselighed og nøgenhed. Det vil vi forsøge at lave om på med landets første censurerede udstilling, der alene fokuserer på mandekroppen, fortæller Kim Sejr, der sammen med kunstneren Sara Legind-Hansen er arrangører af kunsteventen CPH Art Space, der finder sted påsken næste år. Og det er denne event, der kommer til at rumme den censurerede udstilling om mandekroppen.

  - Der er allerede næsten 50 kunstnere der har udvist interesse for at deltage i en konkurrence om lave det bedste kunstværk om mandekroppen og der er meget vide rammer, bare man holder sig nogenlunde tæt på temaet og værket ikke fylder mere end 1 x 2 meter. Desuden skal værket være udført i 2017, fortæller Kim Sejr.

  - Det som udløste initiativet var en meget engageret debat i et par kunstfora på nettet, hvor det blev diskuteret, især af kvindelige kunstnere og kunstbrugere, hvad årsagen var til fraværet af billedkunst om mandekrop og maskulinitet. Det afdækkede et ønske om at fokusere lidt mere på manden og så besluttede vi at lave en særudstilling om mandekroppen, fortæller Kim Sejr.

 Både Kim Sejr og Sara Legind-Hansen sidder i den dommerkomité der kommer til at udvælge de seks bedste værker, som bliver præsenteret for sig selv på udstillingen. Dertil kan der udvælges op mod tyve andre værker til udstilling. I dommerkomiteen sidder også Lars Christian Kræmmer, billedkunstner, forfatter og grundlægger af Artmoney.

  - CPH Art Space er en ny, ambitiøs kunst-og kulturevent for seriøse kunstinteresserede med udvalgte kunstnere og vi har allerede for en måned siden lukket for ansøgninger, fordi vi er booket helt op. Vi fik langt over 100 ansøgere til 50 pladser og det er meget tilfredsstillende, når man tager i betragtning, at eventen blev lanceret i midten af maj, siger Kim Sejr.

CPH Art Space finder sted på Docken i Nordre Frihavn 30. marts - 1. april næste år.

Læs mere om eventen og kunstnerne på websiden cphartspace.dk eller besøg facebooksiden

 Foto:(øverst) Landets første censurerede udstilling, der alene fokuserer på mandekroppen, finder sted på kunsteventen CPH Art Space 30.marts – 1. april 2018. Det viste værk er udført af kunstneren Jeff Ibbo, som også er en af udstillerne.

 

  - Der er alt for lidt mandekrop i moderne billedkunst. Kvinden overskygger totalt manden når det gælder den billedelige fremstilling af kropslighed, sanselighed og nøgenhed, og det er da ærgeligt, mener Kim Sejr og Sara Legind-Hansen.

 

 

Kategori: