Museum købte falske malerier for over en mio. kr.

De fleste af os tror nok, at ansatte på kunstmuseer var i stand til at skelne ægte fra falske malerier, men nogle gange kan selv de bedst trænede øjne tage fejl.

Det er i hvert fald det, der er sket for de ansatte på Elne-museet i Sydfrankrig, da det nu er kommet frem, at mange af de udstillede værker er falske. Det skriver mediet France 24.

Museet i Elne er specialiseret i malerier af det franske kunstner Etienne Terrus, der er født og opvokset i byen.

Under en renovering af det lille museum fik kunsthistoriker Eric Forcada til opgave med at holde øje med kunstsamlingens 160 værker. Det var under denne opgave, at kunsthistorikeren konstaterede, at mange af værkerne muligvis var falske.

Eric Forcadas skarpe øjne opdagede simpelthen, at der på nogle af malerierne, akvarellerne og tegningerne var bygninger, som først blev bygget efter Terrus' død i 1922.

Der blev hurtigt nedsat en komité af kunsteksperter, der ved nærmere inspektion kom frem til, at hele 82 af værkerne var falske. Det svarer til over halvdelen af museets samling.

Det er byens rådhus, der bestyrer museet, som har købt de falske værker i en periode fra 1990-2010. Det vurderes, at malerierne samlet har kostet omkring 160.000 euro, hvilket svarer til 1,2 millioner danske kroner.

Det lokale politi i Elne er i besiddelse af de mange falsknerier. De undersøger nu, om der er tale om lignende sager for andre museer i Frankrig. Politiet antager, at det lille museum har været udsat for organiseret kriminalitet.

Kilde: jp.dk

Kategori: