Nordmand bliver direktør på Aros

Den nye direktør for Aros er netop præsenteret. Det blev overraskende den 40 årige nordmand Erlend Høyersten, som fra januar 2014 indtager ledelsen af kunstmuseet.
Høyersten kommer fra en stilling som direktør for Bergen Museerne.

Den nye direktør holder foreløbig kortene tæt til kroppen og vil ikke før januar komme med en programerklæring om fremtidige visioner og udstillinger på Aros.

Aros har efter nogle kritiske år braget frem de seneste år med succesfulde udstillinger, Eliasson regnbuen på taget og skyhøje besøgstal, der placerer museet som det næstmeste besøgte i Danmark.

Høyersten erkender, at det er "vanskeligt men også en stor udfordring" at overtage en succes, ligesom han er opmærksom på, at det som udlænding er vigtigt at "aflæse de mekanismer, der er der, hvor man er".

Erlend Høyersten blev som 31-årig leder af Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand. Fem et halvt år senere blev han ansat som vicedirektør på Kunstmuseerne i Bergen, for blot et år senere at avancere til direktør for alle fire museer under fællesbetegnelsen for dét, der i dag betegnes KODE, Kunstmuseerne i Bergen.

Af samtidskunstudstillinger i Bergen under Erlend Høyersten kan nævnes udstillinger med Ai Wei Wei og Tony Martelli samt temaudstilingerne Desire og Døden og Kjærleiken.

Erlend Høyersten er ikke ukendt for Aros og dets medarbejdere. Aros havde et tæt samarbejde med ham i forbindelse med museets Munch-udstilling, hvortil Høyersten stillede 34 malerier til rådighed fra Rasmus Meyer samlingen.

Kunsten at efterfølge Jens Erik Sørensen
Høyersten afløser Jens Erik Sørensen (f. 1946), der i snart 30 år har været direktør for Aarhus Kunstmuseum, og hvis store projekt var realiseringen af det nye kunstmuseum Aros.

Jens Erik Sørensen slutter sin tid på Aros med udstillingen Director´s Choice 7-9-13 - hvor direktøren har taget sig frie hænder til en personlig iscenesættelse af værker fra samlingen.

Tags: 
Kategori: