Se en mundmaler arbejde..

Tirsdag 26ende november mellem 14 og 16 vil det være muligt at se en mundmaler arbejde, idet kunstneren Ann Lund Wahlberg vil sidde og male i butikken, tilhørende foreningen Mund- og Fodmalende Kunstnere i Danmark – MFK, Sankt Peder Stræde 39 i København.

Netop i denne tid udsender foreningen pakker med fod-og mundmalede postkort til danske husstande i håb om, at mange vil gøre brug af foreningens tilbud.

- Hvert år sender vi disse pakker ud til samtlige danske husstande og vi oplever, at det i vidt omfang bliver taget pænt imod. Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på, at midlerne går til kunsterne gennem f.eks. stipendiater, der kan højne deres kunstneriske maleevner, siger Stine Vierech, der leder foreningens sekretariat.

Mund- og Fodmalende Kunstnere i Danmark – MFK – har rødder tilbage til 1956 da maleren Erich Stegmann og en lille gruppe af handicappede kunstnere fra otte europæiske lande dannede en forening til selvhjælp.

Den polioramte Erich Stegmann voksede op uden at kunne bruge sine arme, men opnåede alligevel en succesfuld karriere i Tyskland ved at male med en pensel i munden.

Det var hans overbevisning, at hvis malere med lignende problemer dannede et kooperativ, ville det være muligt for dem at leve af deres kunstneriske præstationer og at opleve en følelse af arbejdssikkerhed, som indtil da ikke havde været muligt.

Målet var, at de skulle klare sig selv økonomisk ved at markedsføre deres arbejde i form af reproduktioner på kort, kalendere, plakater og illustrerede bøger. Resultatet er blevet en enestående verdensomspændende kunstnersammenslutning.

 

Foto: Ann Lund Wahlberg

 

Kategori: